До най-високото село на Балканите

Село Орцево

110 лв

повече информация за

Маршрута

Здравейте приятели,
Ще ви представим една програма която е много лека и приятна. Ще се впуснем в дивите Родопи за да достигнем най-високото село на Балканите! За да достигнем до него, ще се возим на влак, след което ще се прехвърлим на емблематичната теснолинейка, която ще ни преведе по един от най-красивите влакови маршрути в Европа, за да слезнем на най-високата жп гара на Балканите! А от там, се впускаме в дивото…

подробна програма

Ден 1

В 6.00 ч. се събираме на Централна жп гара София, взимаме по кафе и чакаме да дойде пуф-паф… в 6.30 ч. влакът тръгва! Пристигаме на гарата в гр. Септември и се прехвръляме на Родопската теснолинейка и потегляме нагоре! Около обяд слизаме на най-високата гара на Балканите, Аврамово! От там започва нашият преход през връх Велийца до село Орцево! При пристигане в селото, се настаняваме в къща за гости, от където се открива невероятна гледка към Пирин! Ще набюдаваме залеза и ще имаме свободно време! След това ще опитаме едни от най-добрите Родопски специалитети!

Ден 2

Ставаме закусваме униклани мекички с домашно сладко и към 9 часа се отправяме към село Якоруда, ще минем през униклни горски масиви, абсолютно дивата природа и още много изненади ;). Около 14.00 часа сме в Якоруда и ще имаме време да обядваме в местно заведение, докато изчакваме теснолинейката да дойде към 16 часа. От там по обратния път, очаквано към 21.00ч сме в град София. Така се разделяме до следващото приключение заредени с много емоции и спомени, от изминалия уикенд!

Дивите Родопи

Село Орцево

Какво е нужно да носим в

Раницата

Препоръчително е да сте с удобни ЗАТВОРЕНИ обувки!

Пътнически влак и Родопска теснолинейка!

Цена 110 лв. (90лв цена за деца до 18 години)

При записване и получаване на договор, цялата сума до 5 дни от получаване на договора!

Транспорт гр.София – гр. Септември – гара Аврамово и село Якоруда – гр. Септември – гр. София
• 1(една) нощувка в къща за гости
• 1(една) закуска
• Застраховка
• Водач с опит по маршрута.
• Много емоции и спомени!

• Лични разходи
• Алкохолни и безалкохолни напитки
• Храна

Документ за самоличност, пътува се с лична карта!

ПРИ ОТЛАГАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО ПОРАДИ COVID-19 СЕ ВЪЗТАНОВЯВА ЦЯЛАТА СУМА. В други случай се придържаме към описаните в договора детайли!

Незабравимо преживяване

Други

Екскурзии