5 дни в

централен балкан

299 лв

повече информация за

Маршрута

Здравейте приятели,
Ще ви представим един невероятен преход в централната част на Стара планина. За много хора да изминат маршрута по билото от Ком до Емине е мечта, но поради някаква причина нямат възможност да го направят. Този преход е една част от него и сме наблегнали на една от най-красивата част от балкана, Централен Балкан. Ще са ви необходими само 5 дни, за да се включите в него.
Предупреждаваме! След този преход, желанието ви за Ком-Емине ще е много по-силно 🙂

Период на провеждане от 22 до 26 август 2020год

подробна програма

Събираме се на национален стадион “Васил Левски” сутрианта в 6.00ч и се отправяме към Клисура. Около 9.00 часа, поемаме към билото на балкана като първата ни цел за деня ще е хижа Ехо и възможност за обяд на нея. След почивката за обяд се отправяме към хижа Козя стена, която е на около 2ч. Очаква се около 17.00часа да сме на хижата където ще нощуваме. Общо за дена прехода ще е около 7 часа. След което се отдаваме на заслужена почивка!

Ставаме сутринта около 7 часа и закусваме. След закуска се отправяме към хижа Добрила. Ще преминем през Беклемето, заслон Орлово гнездо и ще спрем за обяд на хижа Дерменка. След което продължаваме по билото на балкана за да достигнем хижа Добрила около 18.00 часа. Прехода за деня ще е около 8 часа. Отдаваме се на заслужен релакс, защото следващият ден ще е доста тежък.

Ставаме отново към 7 часа, закусваме и се отправяме към една от най-предизвикателните части в Стара планина. Ще преминем през връх Левски, ще се катерим по връх Купена, връх голям Кръстец, Косетнурката и други, за да достигнем до заслон Ботев. Днешният ден ще е най-тежкият за целият ни преход, общото време за преход ще е около 8 часа. Определено всичките усилия ще са си заслужавали и ще сме се насладили на уникални гледки и емоции! Отдаваме се на заслужена почивка 🙂

Капаро в размер на минимум 100 лв в период 5 дни след получаване на договор. Остатъкът от сумата, не по-късно от 7 август 2020 година.

Ставаме, хапваме и се отправяме на последните ни 7 часа преход за тази невероятна седмица! Ще преминем през много интересни места (включително и географския център на България) за да достигнем до връх Шипка! Там ще ни чака нашият транспорт. С бусчето ще се отправим до връх Бузлуджа след което ще се отправим на дългият път към вкъщи! Събрали невероятни емоции и спомени, с още по силно желание за целият маршрут Ком-Емине! И така около 22 часа се очаква да пристигнем в София и да се разделим до следващото приключение

Стара планина

уютни хижи

26-29 Август

Какво е нужно да носим в

Раницата

• Удобни туристически обувки
• Дълъг туристически панталон/анцуг/клин/
• Топла връхна дреха (полар) и/или ветровка;
• Дъждобран и щеки – силно препоръчително;
• Шапка, слънчеви очила и слънцезащитен крем с висок фактор (поне 30);
• Резервни тениски и чорапи;
• Храна: ядки, шоколад, локум, протеинови барчета, сандвичи, колбас, храна има по хижите и готвят вкусно, на нормални цени!
• Вода – минимум 1,5 литра;

Комфортен бус. Възможност за пътуване с личен автомобил.

Цена 299 лв при минимум 8 човека! За по-малко хора може да се осъществи събитието след коригиране на цената

Капаро в размер на минимум 100 лв в период 5 дни след получаване на договор. Остатъкът от сумата, не по-късно от 7 август 2020 година.

• Транспорт град София- село Брестово – град София
• Застраховка
• Водач с опит по маршрута.
• Много емоции и спомени!

• Лични разходи
• Алкохолни и безалкохолни напитки
• Храна

Документ за самоличност, пътува се с лична карта!

ПРИ ОТЛАГАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО ПОРАДИ COVID-19 СЕ ВЪЗТАНОВЯВА ЦЯЛАТА СУМА. В други случай се придържаме към описаните в договора детайли!

Незабравимо преживяване

Други

Екскурзии